תמונת מבנה מההיסטוריה בשחור לבן

היסטוריה

כיצד הכל התחיל
בסוף המאה ה-19 באירופה, יותר מ-20% מהתינוקות מתו לפני גיל שנה. בעיקר בגלל סיבות תזונתיות, שנגרמו בגלל האכלת התינוקות בחלב פרה גולמי במקום בחלב אם. הפרופסור הגרמני אלכסנדר בקהאוס היה הראשון שפיתח מזון מתאים ליילודים. ב-1896,  העניק פרופ' בקהאוס את הזכות הבלעדית להשתמש בשיטה שלו לייצור תמ"ל על בסיס חלב פרה למרטינוס ואן דר הייגן. מרטינוס ואחיו החלו לייצר את "החלב המזין הטוב ביותר לתינוקות ולחולים", וב-1901 נבחר השם 'נוטרישה'.
 
מאבקת החלב הראשונה ועד למגוון תמ"ל לתינוקות
תוך זמן קצר החלה נוטרישה – מהמילה הלטינית nutrire (להאכיל) – למכור חלב לפעוטות בחנויות שלה, גם מחוץ להולנד. לאחר מלחמת העולם השנייה, נוטרישה החלה לייצר מזון מיוחד לגמילת תינוקות. באותה התקופה הקימה נוטרישה מחלקת מחקר ופיתוח. זה היה אות הפתיחה לפיתוח מגוון סוגי המזון המיוחדים שאותם אנו מוכרים כיום.
 
ובינתיים, ב-Milupa (מילופה)
בשנת 1933 החלה חברה פרטית בתחום הקונדיטוריה בשם מילופה (Milupa), על שם מייסדה, אמיל פאולי, מפרידריכסדורף, לייצר את מזון התינוקות הראשון שלה, על בסיס דגנים וחלב. שלושים שנה לאחר מכן, צוות המחקר מפרידריכסדורף פיתח את אפטאמיל. בשנת 1995 מילופה נרכשה על ידי נוטרישה.
 
הכרה מלכותית
בהולנד יכול ארגון גדול לזכות בציון 'מלכותי' לשבח אם הוא עומד בארבעה קריטריונים: עליו להיות מוביל בתחומו, להיות חשוב למדינה, חסון מבחינה כלכלית, ולהתקיים במשך 100 שנים לפחות. בשנת 1997 העניקה המלכה ביאטריקס לנוטרישה, יצרנית נוטרילון פורמולת המשך לתינוקות, את אות הכבוד הזה.
 
נוטרישה ממשיכה לגדול
בשנת 2005 רכשה נוטרישה את חברת Cow & Gate  (1981), ואת Dumex and Mellin  (2005). בשנת 2007, נוטרישה הפכה לחלק מקבוצת דנונה.
​​​​​​

מומחיות