כוס יין לצד צלחת עם סטייק צ'יפס ועגבניה

מה אסור לאכול בהריון

מאכלים אסורים בהריון​
אם לא היית מודעת לכך, מתברר שקיימים גם מזונות שמהם יש להימנע בזמן ההריון – גם אם חלק גדול מהם נחשבים למזונות ראויים וחיוניים. וזאת משום שיש בהם סיכון מסוים לעובר ולכן כדאי להימנע מהם במשך ההריון. אך אל חשש, תוכלי לחזור ולהתענג עליהם לאחר הלידה.
  • ביצים נאות או שאינן מבושלות מספיק, ומזונות שמכילים אותן כמו מוס או גלידה תוצרת בית. כשאתם מכינים ביצים הקפידו שיהיו מבושלות כראוי.  
  • בשר ודגים נאים או שאינם מבושלים מספיק – ודאו שאין בהם חלקים ורודים. דגים חיים – סושי או סלמון מעושן בשר נע או משומר.
  • חלב, יוגורט וגבינה שאינם מפוסטרים.
  • מזונות מוכנים כמו סלט תפוחי אדמה או סלט כרוב במיונז, שעלולים להיות מקור פוטנציאליים לחיידק ליסטריה. כמו כן, חשוב להדגיש כי מיונז עשוי מביצים לא מבושלות.
  • ישנם דגים שעלולים להכיל רמות גבוהות של  כספית, שיכולות להזיק למערכת העצבים המתפתחת של התינוק. גם טונה מכילה כספית, כך שלא כדאי לאכול יותר מ- 4 קופסאות בינוניות (140 גר') או שני סטייקים (עד 170 גר' משקל נא לכל סטייק) בשבוע.
  • כדאי להימנע גם מכבד, וממוצרים שעשויים ממנו, כמו למשל פאטה כבד. מוצרי כבד יכולים להכיל רמות גבוהות מדי של ויטמין A, שיכולות להזיק לתינוק.
  • אלכוהול ישמח לבב אנוש, אבל בהריון כדאי לשתות ממנו כמה שפחות. ואם אפשר להימנע ממנו לחלוטין, מה טוב.
  • היגיינת המזון בהריון: הכנה בטוחה של המזון היא הכרחית. רחצו ידיים לפני ואחרי הכנת המזון, ונקו את הירקות באופן יסודי.
מידע נוסף על תזונה בהריון וגם מה אסור לאכול בהריון
​​​​​​​​​