ריפלוקס - זיהוי וטיפול ריפלוקס אצל תינוקות
מדוע התינוק שלכם פולט והאם צריך לטפל בכך?
ריפלוקס הוא מצב שבו המזון היורד לקיבה עולה חזרה לוושט. תינוקות בריאים פולטים לעיתים קרובות כמויות קטנות של חלב. מדובר בתופעה טבעית לחלוטין שאינה צריכה לעורר דאגה. לעתים התינוק מקיא, וגם מכך אין צורך להתרגש יתר על המידה. ואולם מקובל להבחין בין מצב של ריפלוקס שאינו גורם לבעיות מיוחדות, לבין ריפלוקס עם סיבוכים או מחלת רפלוקס שדורשת טיפול רפואי.
אם התינוק פולט מעת לעת, אך נראה שאינו סובל מכך והוא ממשיך לעלות במשקל, אין כל בעיה. אך אם התינוק שלכם פולט כמויות גדולות של חלב ונראה סובל בעת ההאכלה, ייתכן שהוא סובל מריפלוקס חומצי של תינוקות.
זה קורה משום שאצל תינוקות צעירים, השסתום בין צינור הוושט והקיבה עדיין אינו מפותח במלואו, דבר המביא לזרימה הפוכה של תוכן הקיבה אל הוושט. הבעיה היא שפליטות מרובות של תוכן קיבה חומצי, כלומר מזון מעורב בחומצות עיכול, עלול לגרום לנזקים ולסיבוכים.
ריפלוקס- תסמינים לריפלוקס חומצי אצל תינוקות:
● התינוק מגיב באי-שקט ובכי ממושך לאחר הארוחה.
● התינוק מקשית את ראשו לאחור במהלך הארוחה.
● יש לתינוק פליטות והקאות מרובות.
● התינוק סובל לעתים קרובות מהפרעות בדרכי הנשימה כגון צפצופים, סטרידור, שיעול, צרידות.
ריפלוקס טיפול - כיצד תוכלו להקל על התינוק ולטפל בריפלוקס
שינוי בדרך שבה אתם מאכילים ומחזיקים את התינוק שלכם יכול להשפיע לטובה. ההמלצה היא שתאכילו אותו במנות קטנות, לעיתים תכופות, כדי שהקיבה שלו לא תתמלא יתר על המידה. כמו כן, כדאי שתחזיקו את התינוק כשהוא זקוף בזמן ההאכלה ובמשך כ-20 דקות לאחר מכן, כדי למנוע מהמזון לעלות למעלה. אפשר להפסיק את ההאכלה באמצע, להניח לו לגהק, ולהמשיך בהאכלה. עוד מומלץ שתלבישו את התינוק בבגדים רפויים ושתשכיבו אותו לישון כשהמזרן מוגבה בזווית של 30 מעלות.
אם אתם מאכילים את התינוק בתמ"ל רצוי להשתמש בתמ"ל נוגד ריפלוקס או לערבב אותו עם דייסה כלשהי או בפורמולה מיוחדת למצבים אלו, המכילה חומר שהופך את החלב לסמיך יותר. כשהתינוק בולע את התרכובת היא מתעבה עוד יותר בקיבה, ומסייעת למנוע את פליטת המזון. וכמובן, כדאי שהתינוק יהיה בהשגחה של רופא ילדים מומחה בתחום.