רעיונות לארוחות שהפעוט יאהב
תזונה מגוונת ומזינה והרגלי אכילה טובים חיוניים לבריאותו של הפעוט שלכם, שנמצא כעת בתקופה של גדילה והתפתחות מהירות. מומלץ שתרכיבו את הארוחות שלו מאותן קבוצות מזון הנחוצות למבוגרים, אך ביחס שונה:
פחמימות: נחוצות לאספקת אנרגיה. למשל לחם, קרקרים, דגני בוקר, אורז, פסטה ותפוחי אדמה. תנו לפעוט מנה מאלה בכל ארוחה עיקרית או ארוחה קלה. רצוי שהפעוט יקבל 4 מנות של פחמימה במהלך היום.
פירות וירקות: מקור מעולה לוויטמינים, למינרלים ולסיבים תזונתיים. יש פירות וירקות בחמישה צבעים (אדום, כתום, לבן, ירוק וסגול) וככל שמגוון הצבעים שהפעוט אוכל גדול יותר, כך טוב יותר, מכיוון שכל אחד מהם מכיל רכיבי תזונה שונים. השתדלו לתת לפעוט 4-2 מנות ביום, שלבו פירות וירקות בכל ארוחה וכחטיפים בין הארוחות.
מוצרי חלב: מספקים סידן וחלבון איכותי. המומלצים הם מוצרי חלב לא ממותקים, לדוגמא: גבינה לבנה, קוטג' ויוגורט וכן מוצרי חלב אחרים. הפעוט שלכם זקוק ל-3 מנות של מוצרי חלב ביום (בחרו במוצרים המכילים לפחות 3% שומן אם הפעוט בן פחות משנתיים, כאמור שומן חיוני להתפתחות הפעוט).
חלבונים: בשר, דגים, ביצים וקטניות מספקים לפעוט ברזל, חלבון וחומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3. מומלץ שהפעוט יקבל 2 מנות חלבוניות קטנות ביום. שימו לב: במוצרים מוכנים ומעובדים כמו נגיסי עוף, נקניקיות, אצבעות דגים והמבורגרים יש פחות חלבון ולעיתים קרובות יותר שומן ומלח, כך שמומלץ להגביל את צריכתם.
מזונות עשירים בשומן ובסוכר: עוגות וביסקוויטים, חטיפים וממתקים - מומלץ להמעיט בצריכתם, למרות שהם מספקים אנרגיה, משום שהם מכילים כמויות קטנות יחסית של ויטמינים ומינרלים וכמות גדולה של סוכר. ניתן לכלול אותם כתוספת או כפינוק מדי פעם, אך עדיף לא לתת מהם במקום אחת מקבוצות המזון האחרות.
ודאו שאתם נותנים לפעוט 6–8 כוסות נוזלים בכל יום. מים ותמ"ל הם המשקאות הטובים ביותר.
אל תדאגו אם הפעוט שלכם לא אוכל את כל המזונות הללו בכל יום. נסו להגיע לכמויות הממוצעות כל שבוע.