להאכיל את הפעוט באווירה נעימה
ככל שהפעוט שלכם גדל והאישיות שלו מתפתחת הוא מנסה למצוא דרכים לבטא את עצמו – גם במהלך הארוחות. זה יכול להיות מעצבן, וזה יכול להיות כייף. הנה כמה רעיונות ועצות שיעזרו לכם להרגיש נוח ולהתגבר על בעיות שעלולות לצוץ. כמו למשל:
השתדלו עד כמה שניתן לשמור על שגרה בזמני הארוחות העיקריות והארוחות הקלות שאתם נותנים לפעוט. שימו לב שארוחת הערב לא תתרחש מאוחר, בשעה שאתם והפעוט שלכם כבר עייפים.
בנוסף ל-3 הארוחות העיקריות - בוקר, צהריים וערב - הציעו לו עוד 2 או 3 ארוחות ביניים קלות, למשל, ירק או פרי, פריכיות אורז, כריך קטן, יוגורט או קוביות גבינה, במהלך היום.
שתיית משקאות מרובה עלולה מלא את הפעוט ולסתום את תחושת הרעב. נסו לתת רק מים ולא שתייה ממותקת.
תנו לפעוט שלכם להחליט מתי הוא שבע. אל תציעו תוספת, ואל תתפתו ל"רק עוד כפית". ללא שידולים צריכת המזון שלו תהיה מחולקת בצורה אחידה במהלך היום.
היו יצירתיים: הגישו את האוכל בצורות וגדלים מעניינים כדי לעודד משחק באוכל. כן, בגיל הזה מותר לפעוט שלכם לשחק עם האוכל. זה טבעי, וזה חלק מהצורך שלו להתבטא ולחקור. למשל, אתם יכולים להשתמש בחותכני עוגיות כדי לחתוך כריכים בצורת כוכבים, לבבות וצורות של בעלי חיים או לגוון את צורות הפסטה שאתם מגישים לו.
אתם יכולים "לצייר על הצלחת" דמויות ופרצופים באמצעות ירקות, חתיכות גבינה וביצה.
זה יכול להיות קצת לא נעים, אבל נסו לא להתרגש מלכלוך ובלגן. פירורים על השטיח, ממרח על פניו ובשערו של הפעוט. קרוב לוודאי שהפעוט שלכם יאכל יותר אם תניחו לו לאכול בעצמו.
מרחו על הצלחת ממרח כלשהו – גבינה, חומוס, טחינה – ותנו לו "לצייר" עליהם בעזרת מקל גזר או מלפפון.
שתפו את הפעוט שלכם בהכנת ארוחות
אתם יכולים להתחיל בשיתוף כבר בתהליך הקנייה, ולהמשיך בבישול ובבחירה של מה שהוא רוצה לאכול. אלה הזדמנויות מצוינות לתת לבטא את עצמו: