מה התינוק שלכם יכול לעשות בגיל 3 חודשים
שומעים את הצלילים הללו שבוקעים מחדר הילדים? התינוק שלכם מנסה לומר משהו. גיל 3 חודשים הוא מרגש במיוחד, משום שזו התקופה שבה התינוק שלכם מתחיל להתנסות בהשמעת קולות. תינוק בן 3 חודשים מתחיל עם עיצורים כמו פ', ב' ו- מ', שקל ליצור אותם בעזרת תנועות השפתיים. זוהי הסיבה שלעיתים קרובות "אבא" ו"במבה" הן המילים הראשונות של תינוקות רבים. אבל חכו: ייקח זמן עד שיוכל לבטא מילים שלמות. בינתיים תוכלו להתענג על הקולות החמודים והעיצורים שהוא מבטא.
ככל שהתינוק שלכם גדל, כך גדל גם התיאבון שלו. הורים רבים טועים לחשוב שקפיצת הגדילה שמתבטאת בכך שהתינוק רעב - היא סימן שהוא מוכן לגמילה מהנקה, ובכן, אם יש לך אפשרות להמשיך להניק, זה מומלץ. התינוק שלכם יהיה מוכן לשילוב מזונות נוספים רק בסביבות גיל 6 חודשים. לתינוק בן 3 חודשים מערכת העיכול עדין אינה מפותחת מספיק כדי לעבד מוצקים אפילו אם הם מרוסקים. על פי המלצות משרד הבריאות, חלב אם או תמ"ל מועשר בברזל, אם הנקה אינה אפשרית, הם ההזנה הטבעית המותאמת לצרכי התינוק. מומלץ לחשוף את התינוק למזון מוצק רק בגיל 6 חודשים.
ייתכן שיהיה לכם קשה להדביק את התיאבון המשתנה של התינוק וייתכן שתחששו שמא הוא אינו מקבל מספיק חלב או נשאר רעב לאחר ההאכלה. הדאגה הזו בהחלט מובנת, אבל חשוב להדגיש כי לא קיימת כמות קבועה שנחשבת "מספיקה". איך תדעו? אם התינוק שלכם רעב הוא יבכה, ירצה לאכול לעתים תכופות יותר וירוקן את הבקבוק אפילו אם הגדלתם את כמות התמ"ל. אם את מניקה ודואגת שמא אינו מקבל מספיק חלב אם, נסי להניק לעיתים קרובות יותר.
התפתחות תינוק בן 3 חודשים
התינוק שלכם מרים את הראש
בגיל 3 חודשים עמוד השדרה של התינוק שלכם מתיישר והוא מסוגל להחזיק את ראשו למעלה, ולהזדקף. בקרוב הוא יתחיל להשתמש בזרועותיו לתמיכה. בינתיים הוא ינסה להתמתח ולהגיע לחפצים – למרות שהוא עדיין לא ממש מסוגל להפעיל את השליטה הנחוצה כדי לתפוס אותם.
התינוק מקשיב ומזהה את הקולות שלכם
למרות שרעשים חזקים יכולים להבהיל את התינוק שלכם או לגרום לו לבכות, קולות מוכרים – הקולות שלכם - מרגיעים אותו במהירות. הסקרנות שלו היא אינסופית, הוא מתעניין מאד בכל מה שקורה מסביבו ומשתמש בכמה חושים שהוא רק יכול כדי לחקור את העולם. חוש המגע מעניק לתינוק שלכם שלושה דברים נחוצים: תחושת ביטחון ובטיחות, מעורבות בעולם שמסביבו וערוץ שדרכו הוא מתקשר אתכם.
זה הזמן לעורר את הסקרנות שלו, לתת לו כל מיני גירויים, והרבה, כדי שמוחו וגופו ימשיכו להתפתח. גם השרירים ממשיכים להתחזק ומאפשרים לו לתפוס חפצים ביתר קלות. למשל, אתם יכולים לתלות מובייל צבעוני ומנגן מעל המיטה שלו, בגובה שמעבר להישג ידיו, לשם בטיחות. התינוק יתבונן בצורות ובתנועה, וינסה לתפוס את המובייל ובדרך זו יתחזקו השרירים שלו. צבעים בוהקים, רעשנים ופעמונים ישעשעו את התינוק שלכם, והם נהדרים לעידוד תיאום עין–יד.