אישה עם התינוק שלה לאחר לידה

רשימת נוכחות: מי צריך להיכנס איתך לחדר הלידה?
 

אמא או בן זוג? ומה לגבי דולה? והאם כדאי שחמתך תיכנס לחדר הלידה? רגע לפני הרגע הגדול, כך תוכלי לבחור את המלווה המתאים לך בחדר הלידה

 

תשעה חודשים של התרגשות, ציפייה, חששות, חלומות ותקוות מתנקזים לרגע אחד - הלידה. אז מי באמת את רוצה שיהיה שם לצידך ברגע החשוב בחייך?

לפני שאת חושבת על כל היקרים לך, כדאי לדעת שבבתי חולים שונים יש מדיניות שונה לגבי המלווים ללידה. מרבית בתי החולים בישראל מאפשרים שניים עד שלושה מלווים. כאשר מדובר בניתוח קיסרי מספר המלווים לרוב מצטצמם לאחד. רצוי לבדוק מה הנוהל בבית החולים בו את מתכוונת ללדת. 

הלידה עצמה היא חוויה מאוד אינטימית ועוצמתית. כאשר את בוחרת את האנשים שילוו אותך, חשוב שתעני לעצמך מראש על כמה שאלות שיסייעו לך להחליט:

• האם אותו אדם מסוגל להיות שם לצידך בסיטואציה המורכבת של הלידה?

• האם את מרגישה איתו או איתה בנוח ויכולה להיות טבעית לחלוטין?

• האם את בטוחה שזהו אדם שיוכל לתמוך בך ולהיות קשוב לצרכייך?

רק אם ענית בחיוב מלא על שלוש השאלות, את יכולה לדעת שבחרת נכון. אם בחרת יותר מאדם אחד, רצוי מאוד שהמלווים שלך יכבדו אחד את השני ויוכלו להסתדר ביניהם במטרה להעניק לך את השקט, השלווה והתמיכה הדרושים ברגעים הקריטיים. 

אם טרם החלטת, הכנו עבורך את רשימת המלווים האופציונליים, כדי להקל עלייך  את הבחירה:

 

1. בן זוג (או בת זוג)

התינוק שברחמך הוא פרי האהבה של שניכם, ונראה כי הדבר הטבעי ביותר הוא שבן זוגך יחלוק עימך את רגע הגעתו לעולם. מפתיע לדעת כי עד לפני עשורים בודדים, הבעלים נותרו מחוץ לחדר הלידה וחיכו בקוצר רוח שהמיילדת תודיע להם שהפכו לאבות. נכון להיום מרבית הגברים נוכחים בלידה ואף לוקחים בה חלק פעיל החל מקורס ההכנה ללידה ועד חיתוך חבל הטבור וליווי התינוק מרגע לידתו.

האיש שעימו בחרת לחלוק את חייך ואוהב אותך יותר מכול, יכול להוות משענת פיזית ורגשית בזמן הצירים וברגעי הלידה. הוא חווה את כל ההריון יחד איתך ומצפה בדיוק כמוך לרגע שהתינוק המשותף שלכם יבוא לעולם. הלידה היא רגע זוגי מכונן והתרגשות משותפת של שניכם.

עם זאת, ישנם גברים שמתקשים להתמודד עם הסיטואציה, לא נוח להם לראות את האישה שלצידם חשופה וכאובה כל כך. זה בסדר לתת ביטוי ומקום לקושי של בן הזוג. לעיתים קרובות, מדובר בחששות טבעיים שניתן להתגבר עליהם, אך גם אם לא, עדיף שיהיה לצדך מישהו שיכול לתמוך בך ולא ההפך. 

 

2. אמא

אמא שלך הייתה שם כשאת נולדת, ואין מתנה יפה יותר מאשר לאפשר לה להיות לצידך ולברוא אותה מחדש - הפעם כסבתא. היא יכולה לתרום מניסיונה, לפנק, לטפל ולדאוג לך. פעמים רבות תהליך הלידה של הבת יכול להוות עבור האם חוויה מתקנת ללידה שהיא חוותה. כל זאת נכון בתנאי שהיחסים ביניכם טובים ומכבדים.

קחי בחשבון שלאמא אף פעם לא קל לראות את הבת שלה כאובה, ובסיטואציה כל כך מיוחדת באופן טבעי יש הצפה של רגשות רבים. במידה ויש לך חששות שהנוכחות שלה עלולה להקשות עלייך, רצוי לנהל איתה שיחה פתוחה על כך, ולהשאיר אותה בחדר ההמתנה.

 

3. דולה

דולה נקראת בעברית גם תומכת לידה. מדובר בליווי בתשלום על ידי אשת מקצוע שלמדה והתמחתה בליווי נשים בתהליך הלידה. מרבית הדולות אינן מיילדות בעצמן, אך יש להן שפע ידע וניסיון בתמיכה, במתן טיפולים מרגיעים (עיסוי, רפלקסלוגיה וכו'), בעצות מקצועיות ובהקשבה לרצון היולדת. דולה בחדר הלידה מאפשרת לבן הזוג או למלווים האחרים להיות בעצמם בתוך החוויה, בזמן שהטיפול והדאגה ליולדת מוטלים עליה. 

נכון להיום כל בתי החולים בארץ מאפשרים לדולה להיכנס לחדר הלידה כחלק מצוות המלווים של היולדת. כלומר אם המדיניות מאפשרת שני מלווים, תוכלי להזמין דולה ומלווה אחד נוסף. שימי לב כי לדולה אין אפשרות להתערב בהחלטות רפואיות של הצוות.

אם את רוצה ללדת בעזרת דולה, מומלץ כבר במהלך הטרימסטר האחרון להריון לברר, לקבל המלצות ולבחור דולה. חשוב כי הפגישה הראשונה עם הדולה לא תהיה בחדר הלידה, רצוי שתכירו עוד קודם (עדיף יחד עם בן הזוג) ושתוודאי שהגישה שלה ללידה מתאימה לציפיות שלך. 

 

4. אחות/חברה

לרובנו יש חברה אחת טובה או אחות שהיא גם אשת הסודות שלנו והקרובה אלינו ביותר. כאשר מדובר במערכת יחסים תומכת, חמה ואוהדת, אפשר ואף רצוי לבקש ממנה להיות שם בשבילך. 

עם זאת, ישנם מקרים בהם עדיף לוותר על החברה או על האחות. אם היא בעצמה טרם ילדה, לא כדאי שהביקור הראשון שלה בחדר הלידה יהיה כצופה מהצד. אם החברה או האחות הן כבר אמהות בעצמן, חשוב לוודא שהן פנויות וזמינות להיות לצידך בלידה. מדובר בתהליך שעלול להימשך שעות ארוכות וכאמהות לילדים קטנים יכול להיות שיהיה להן קשה להתחייב לכל התהליך. מקרה נוסף שבו עדיף לוותר על האחות או החברה, הוא אם מדובר במישהי ביקורתית או שעלולה להשתלט על העניינים. זכרי: בחדר הלידה את היולדת ואת הקובעת!

 

5. חמה

רבות כבר נכתב על היחסים המורכבים שבין חמה לכלה. אם את בין בנות המזל שממש אוהבות את החמה שלהן ומרגיש לך נכון שהיא תהיה שם עבורך ועבור בנה – לכי על זה. בכל מקרה אחר, עדיף שהיא תחכה לרגע שהתינוק יהיה בחוץ. 

בכל מקרה, זכרי כי חדר לידה הוא הממלכה שלך וכדאי  שתהיי שם רק עם אנשים שעושים לך טוב, יכולים לתמוך בך ולהעצים אותך. הבייבי שלך מגיע לעולם, וביכולתך לוודא  שכבר מרגע הלידה יהיה עטוף באהבה של הסובבים אותך.

 

מקורות:

ראיון עם טובה גוילי, מיילדת ומדריכת קורסי הכנה ללידה בבי"ח מאיר

http://laledet.co.il/%D7%97%D7%93%D7%A8-%D7%9C%D7%99%D7%93%D7%94/

https://www.tasmc.org.il/Lis/Mamy-Lis/Articles/Pages/support-during-birth.aspx

http://www.kolzchut.org.il/he/%D7%9E%D7%9C%D7%95%D7%95%D7%94_%D7%91%D7%97%D7%93%D7%A8_%D7%9C%D7%99%D7%93%D7%94

http://www.dulot.co.il/whowilaccompany.asp

 

להמלצות ותמיכה פנו לצוות התזונאיות המקצועיות שלנו

צוות התזונאיות של נוטרילון זמין עבורכם לכל שאלה במגוון פלטפורמות

x