פעמים רבות אנו שומעים על מגוון רכיבים שנמצאים בתרכובות מזון לתינוקות, ולא באמת מבינים מה תפקידם ואיך הם תורמים להתפתחות ובריאות התינוקות שלנו. אנחנו כאן בשביל להסביר במילים פשוטות מהם אוליגוסכרידים מסוג GOS ו- FOS ומה חשיבותם לבריאות התינוק.
חלב אם, הוא ללא ספק, המזון הטוב ביותר עבור התינוק, והסטנדרט שאליו אנו שואפים להגיע.
כשחקרו את הרכב חלב האם התגלה כי ישנם מאות סוגים שונים של אוליגוסכרידים Human Milk Oligosaccharides ) (HMO המהווים את הרכיב השלישי בגודלו בחלב האם, אחרי לקטוז ושומנים.
אוליגוסכרידים הינם רכיבים פרה- ביוטיים אשר תורמים להתפתחות בריאה של אוכלוסיית חיידקי המעי ובכך תורמים לבריאות מערכת החיסון של התינוק, עיכול קל והפחתת מחלות אלרגיה.
הרכיבים GOS ו-FOS בנוטרילון
כדי לחקות את פעילות האוליגוסכרידים בחלב אם הוספנו לנוטרילון ,כבר לפני שנים, שילוב ייחודי של אוליגוסכרידים מסוג GOS ו- FOS, בעלי מבנה דומה לאולגוסכרידים בחל אם והמחקים את פעילות.
נוטרישה, יצרנית נוטרילון, החוקרת את הרכב חלב האם למעלה מ-40 שנה, הינה החלוצה מבין חברות התמ"ל בעולם, בהוספה ושימוש באוליגוסכרידים בתרכובות מזון לתינוקות גם בכמות הגדולה ביות בהשוואה לזו שהחברות תמ"ל אחרות*.
השילוב הייחודי בנוטרילון של GOS ו- FOS ביחס של 9:1 נרשם כפטנט ונחקר בלמעלה מ- 30 מחקרים קליניים, בהם נבדקה השפעתו על בריאות התינוקות ונמצא כי הוא:
בעל אפקט חיובי על מרקם היציאות ועל תדירותן
תורם למערכת חיסונית בריאה - פחות מחלות אלרגיה, אטופיק דרמטיטיס וצפצופים.
- מהווה מצע להתפתחות "חיידקים טובים" (ביפדובקטריה)**.
נדגיש כי, GOS ו-FOS הינם אוליגוסכרידים המצויים
במוצרי נוטרילון ונועדו לחקות את האוליגוסכרידים בחלב האם (HMO) זהו השילוב היחיד הקיים בפורמולות לתינוקות אשר נבדק ונחקר בעשרות מחקרים קליניים ונמצא כתורם לבריאותם של התינוקות.
GOS ו- :FOS השילוב הייחודי המחקה את
האוליגוסכרידים בחלב
* בישראל
** A mixture of prebiotic oligosaccharides reduces the incidence of atopic dermatitis during the first six months of age. G Moro, S Arslanoglu, B Stahl, J Jelinek, U Wahn, G Boehm