כף יד של תינוק

אם התינוק שלכם נולד פג

מדוע התינוק שלכם נולד מוקדם מהצפוי
הייתם בטוחים שהיריון נמשך 9 חודשים, אבל התינוק שלכם החליט להיוולד מוקדם מהצפוי. תינוק נחשב לפג אם נולד לפני שבוע ה-37 להיריון. תינוק פג זקוק לטיפול מיוחד, ובתחילה לניטור קפדני באינקובטור ביחידה לפגים, עד שמערכת הנשימה ומערכות נוספות יהיו חזקות מספיק כדי שתוכלו להביא אותו הביתה.
 
ישנן סיבות רבות ללידה מוקדמת, ואם זה מה שאירע אצלכם, אין סיבה שזה יקרה גם בהיריון או בהריונות הבאים, כך שאתם יכולים להפסיק לחשוש. תשע מתוך עשר נשים שילדו תינוק פג נושאות את ההריונות הבאים שלהן אחרי השבוע ה-37.
 
כיצד מטפלים בתינוק כל כך קטן?
החששות שלכם רבים ומובנים, אבל חשוב מאד להדגיש, כי גם תינוק שנולד פג מסוגל לזהות את הריח והקולות שלכם. כך שלמרות שייתכן שבשבועות הראשונים לא תוכלו להחזיק ולגעת בתינוק בכל רגע, ישנם לא מעט דברים שאתם יכולים לעשות כדי להיות קרובים אליו.
 
ליטוף או עיסוי התינוק  מבעד לפתחי האינקובטור, חשובים ביותר. בדרך כלל המראה הראשון של התינוק המחובר לחוטים ולמכשירים הוא חוויה לא קלה להורים הטריים. הצוות הרפואי בפגייה ער לרגשות אלה ויעשה הכל כדי לתמוך ולהקל עליכם. תינוקות פגים נהנים מטיפול מסור של ההורים, לכן יש ערך רב למגע, לשמיעת קול ההורים גם אם בשבועות הראשונים התינוק לא יראה סימני תגובה.
 
בישראל מקובל מאד לאפשר להורים להחזיק את התינוק ב"שיטת הקנגרו" - מגע של עור בעור בין ההורה והתינוק, כשהתינוק מונח בניצב מול חזה האם או האב. טבעי שהביקורים במחלקת הפגים יגרמו לכם לסערת רגשות, לחרדות ולתחושת חוסר אונים. זכרו כי הצוותים הרפואיים במחלקות היילודים בבתי החולים בישראל מנוסים מאד, יודעים להעניק טיפול מסור לתינוק ותמיכה מלאה לכם. ואל תשכחו: בקרוב הוא יהיה בבית, בחדר שהכנתם עבורו, מחובק, מנושק ומלוטף, בריא ושלם.  
 
למרבה הצער, ציוני הדרך ההתפתחותיים הרגילים אינם חלים על פגים. תינוק שנולד פג יצטרך להתמודד  עם אתגרים שונים בשבועות או בחודשים הראשונים לחייו. כך גם אתם, הוריו. אך לידת פג אינה בהכרח משפיעה על התפתחותו המאוחרת יותר. ההתקדמות התינוק שלכם תהיה תלויה בשלב ההיריון שבו נולד ובגורמים רבים אחרים. היו בטוחים, כי עם שפע של אהבה ועידוד, התינוק שלכם מסוגל להשיג את כל ציוני הדרך, בבוא הזמן.
 
איך מניקים פג?
מומלץ גם שתנסי להניק את התינוק שלכם. הצוות הרפואי ישמח להנחות אתכם כיצד לעשות זאת בצורה בטוחה ונעימה. אם התינוק הזעיר שלכם עדיין לא מסוגל לינוק שאיבת חלב היא הדרך הטובה ביותר להעניק לו את התזונה החיונית שלה הוא זקוק, וכן לספק לו את היתרונות של חלב האם המחזקים את מערכת החיסון. חיבוק וליטוף התינוק יכולים לעורר את ייצור החלב, וכן גם שאיבה כשאת נמצאת בקרבת התינוק, ביד או באמצעות משאבה.
 
 
​​​​​​​​
שימוש באתר מהווה אישור לשמישוש בעוגיות. לפרטים נוספים, נא לפנות לתקנון הפרטיות שלנו​​ הסכמה