רוב הבעיות אינן מזיקות
אל תכנסו ללחץ: בעיות אכילה מתרחשות אצל רוב התינוקות בשלב זה או אחר, אך רובן אינן מזיקות. עם זאת, לפעמים יש סיבות רפואיות שיכולות להשפיע על התיאבון של התינוק שלכם או על הדרך שבה הוא סופג מזון ורכיבי תזונה מזינים חיוניים. כדי שתדעו איך להתמודד, קבלו סקירה של כמה סוגיות בהאכלת תינוקות בהן אתם עלולים להיתקל. אם אתם מודאגים, צרו קשר עם רופא הילדים בכל אחד מהמקרים האפשריים הבאים:
אם לתינוק שלכם יש קוליק
בסביבות השבוע ה-3 לחייו, צפוי שהתינוק שלכם יתחיל לסבול מכאבי בטן וגזים. סימנים נוספים לקוליק הם: בכי חזק, שיכול להימשך גם שלוש שעות, אגרופים קפוצים, פנים אדומים ומזיעים וסימני נוספים. התופעות הללו מתרחשות בעיקר בשעות הערב והלילה. אם התינוק שלכם בוכה לאחר שאכל, חשוב שבעתיים לעזור לו לפלוט אוויר בגיהוק (גרעפס).
הבשורות הטובות הן, שקוליק עובר בדרך כלל בסביבות גיל 3–4 חודשים.
אם התינוק שלכם לא עולה מספיק במשקל
גיליתם בשקילה האחרונה שהתינוק הפסיד משקל? אל דאגה: רוב התינוקות יורדים מעט במשקל לאחר הלידה, אך אמורים תוך זמן קצר לעלות במשקל, אם הם אוכלים כראוי. מאחר שקיבתו של התינוק שלכם די קטנה, סביר שירצה לאכול בהתחלה בכל שעתיים עד שלוש שעות.
אלרגיה ואי-סבילות למזון אצל תינוקות יכולות להיות הסבר נוסף לירידה במשקל או לקושי בהאכלה.
אם התינוק שלכם פולט
פליטת כמות הקטנה של חלב לאחר יניקה או האכלה היא עניין טבעי שלא צריך לעורר חשש. ואולם אם התינוק שלכם פולט באופן קבוע – יותר מ- 4 פעמים ביום – ופולט יותר מכמות קטנה של המזון, ייתכן שיש לו רפלוקס, מומלץ לגשת לרופא הילדים לבדיקה והתייעצות.
אם התינוק שלכם מקיא
בעוד שפליטת חלב היא פעולה עדינה שמתרחשת מיד לאחר האכלה, הקאה היא עניין שונה בתכלית. הקאה מתרחשת בדרך כלל זמן מה לאחר היניקה או האכלה, היא מאומצת, נפח החלב שנפלט הוא גדול יותרו לעיתים קרובות הוא בעלת ריח בלתי נעים. אם התינוק שלכם הקיא באופן חד פעמים, והוא בן 3 חודשים ויותר תנו לו לשתות מעט מים רתוחים מצוננים, כדי להגדיל את כמות הנוזלים שבגופו. ואולם אם התינוק מקיא באופן קבוע, אם זו כמות גדולה, אם חלילה הבחנתם בסימני דם בתוך הקיא, ואם יש לו בנוסף גם שלשול, או אם התינוק הוא בן פחות מ- 3 חודשים – פנו מיד לקבלת טיפול רפואי.
אם התינוק שלכם משלשל
שלשול אצל תינוקות נגרם בדרך כלל ממחלה. במקרה כזה, מומלץ שתיצרו קשר עם רופא הילדים ותתייעצו איתו כיצד לטפל בתינוק.
אם יש לתינוק שלכם גודש באף
אם התינוק מצונן, אינו מרגיש טוב, האף שלו גדוש והוא איבד את התיאבון, אל תחכו. גשו למרפאה והתייעצו עם הרופא או עם אחות טיפת חלב. ישנן דרכים רבות להקל על הגודש באף ולעזור לו להרגיש טוב יותר.