מדוע התינוק שלכם בכלל זקוק לחיסונים?
תינוקות נולדים עם חסינות מועטה בפני מחלות ומערכת החיסון שלהם משתנה ומתפתחת באופן קבוע במהלך הילדות. מסיבה זו, הם רגישים יותר לסוגים שונים של חיידקים ונגיפים שאנחנו – כמבוגרים – מצליחים להתגבר עליהם באופן שגרתי. ההנקה מסייעת להגביר את החסינות, משום שחלב אם מכיל נוגדנים חשובים. אף על פי כן, חשוב לחסן את התינוק היונק, ותינוק שניזון מתמ"ל.
חיסונים מספקים למערכת החיסון את העזרה שלה היא זקוקה כדי להגן על התינוק שלכם מפני מחלות. באמצעות חיסונים, מערכת החיסון של התינוק פוגשת כמות קטנה של מחוללי מחלה מוחלשים או מומתים, מפתחת נגדם נוגדנים ולומדת בצורה בטוחה כיצד להילחם במחלה, ולייצר את החסינות.
מחלות רבות כיום הפכו לנדירות רק בזכות החיסונים. ואולם לעתים מתרחשות התפרצויות של מחלות אלה בקרב תינוקות שאינם מחוסנים, והמחלה צפה ועולה מחדש.
התינוק שלכם יתקבל את החיסון הראשון, כנגד דלקת כבד B, שלו מיד לאחר הלידה. החיסון הבא יתבצע כשיהיה בן חודש. את לוח החיסונים המלא תוכלו למצוא באתר משרד הבריאות, בטיפות החלב אצל רופא הילדים.
כך תתמודדו עם תופעות הלוואי של החיסונים
אתם יכולים להיות רגועים: אמנם לא אחת מופצות שמועות שונות בנוגע לבטיחותם של חיסונים, ואולם אפשר להצהיר חד משמעית: מאות אלפי מחקרים הוכיחו את בטיחותם. הסיכון לפתח תגובה אלרגית כנגד חיסון היא נדירה ביותר. גם לא נמצא כל קשר בין חיסונים ואוטיזם. מה שכן, ייתכן שהתינוק שלכם יסבול מנפיחות או אדמומיות במקום ההזרקה. תרופה נגד כאבים עשויה לעזור. לעתים תינוקות סובלים מתסמינים קלים של המחלה שנגדה חוסנו, אך חשוב להדגיש כי הסיכון להידבק במחלה שהתינוק לא חוסן נגדה גדול בהרבה. אם התינוק מרבה לבכות וניכר שהוא מרגיש רע, פנו מיד לטיפול רפואי.