מדוע לשאוב חלב אם?
החלטת להפסיק להניק או שאת חוזרת לעבודה? אולי את צריכה להיעדר מהבית לכמה שעות ואינכם רוצים לעבור לתמ"ל? אתם לא מוכרחים.
התועלת של חלב אם הינה ידועה וההחלטה לוותר עליו היא קשה. ולכן, גם כשאינך זמינה להנקה, אתם יכולים להמשיך להאכיל את התינוק מחלב אם מבקבוק, על ידי שאיבת חלב האם שלך. הדבר מאפשר גם לבן זוגך או לבני משפחה אחרים להשתתף בהאכלת התינוק.
אם ניסית לשאוב חלב בעבר והתוצרת הייתה מעטה, אין זה בהכרח אומר שאספקת החלב שלך נמוכה. תחושות השאיבה במשאבה או ביד הן שונות מאשר אלה שחשים כשהתינוק יונק, כך שנחוץ קצת תרגול כדי להתרגל לשאוב חלב במשאבה ידנית או במשאבה חשמלית.
כדאי להדגיש, כי מוטב שלא לשאוב חלב אם עד שאספקת החלב שלך מתייצבת (4–6 שבועות), מכיוון שמתן בקבוק בימים הראשונים עלול לגרום לבלבול פטמות אצל התינוק.
מתי עדיף שתשאבי
באופן כללי, לאחר שאספקת החלב שלך מתייצבת, את יכולה להתחיל לשאוב חלב מהשד. מוטב לשאוב את החלב בבוקר לאחר ההנקה הראשונה של התינוק, מכיוון שהשדיים בדרך כלל מלאים יותר בשעה זו. יש נטייה לייצר פחות חלב בערב. אם אינך יכולה להניק את תינוקך מכיוון שהוא פג או חולה, שאבי 8–10 פעמים ביום במשך 10–15 דקות, והאריכי את משך השאיבה ככל שתוכלי, בהדרגה.
אחסון חלב אם שאוב
כדי להבטיח אחסון חלב אם בצורה בטוחה:
• רחצי ידיים לפני שאת שואבת, כדי למנוע זיהום.
• אחסנו את חלב האם ביחידות נפח של 60–120 מ"ל כדי למנוע בזבוז.
• חלב אם שאוב בטוח לשימוש למשך 8 שעות לכל היותר, אם אתם מאחסנים אותו במכל סגור בטמפרטורת החדר.
• ניתן לאחסן חלב אם שאוב במקרר למשך 3–5 ימים.
• ניתן לאחסן חלב אם במקפיא למשך 3 חודשים לכל היותר, ובמקפיא מגירות, עד 6 חודשים (בדקו את הנחיות המקפיא).
• הדביקו על בקבוק החלב השאוב תווית עם תאריך ושעת השאיבה. השתמשו בהם לפי הסדר.
• לאחר הפשרת החלב במקרר, ניתן להשתמש בו למשך 24 בלבד.
אחסון חלב אם בצורה נכונה ובטוחה חשוב מאוד,
אסור לחזור ולהקפיא את חלב האם לאחר שהופשר. זהו היתרון בהקפאת מנות קטנות.
איך עדיף שתחממו חלב אם שאוב
הדרך הטובה ביותר היא לשים את הבקבוק בקערת מים חמים, למשך 15 דקות לכל היותר. לאחר שהבקבוק התחמם, כדאי לנער אותו כדי להבטיח שהטמפרטורה אחידה. הטמפרטורה האידיאלית להאכלה בחלב אם היא טמפרטורת החדר.
לא מומלץ לחמם חלב אם במיקרוגל, מכיוון שחימום במיקרוגל עלול לגרום לאבדן חלק מהסגולות הטובות של חלב האם.