כיצד תקפידו על בטיחות המזון של התינוק
חשוב ביותר: לפני שמתחילים להכין מזון תינוקות, רצוי לרחוץ ידיים במים ובסבון, ולייבש אותן במגבת נקייה. חשוב גם לוודא שציוד הבישול, כלי ההגשה, הסכו"ם, הבקבוקים והכוסות של התינוק נקיים. בנוסף על כך יש לעקר את כל ציוד ההאכלה.
כמו כן, כדאי לרחוץ פירות וירקות טריים ולקלף לפני שנותנים מהם לתינוק, להסיר זרעים וגלעינים ולהגיש אותם בקוביות קטנות מאד או מרוסקים.
כשאתם מכינים לתינוק בשר ודגים הסירו את כל השומן לפני הבישול, ולאחר הבישול, את עצמות או הסחוס. ככלל, עדיף לבחור בחלקים הרכים באופן טבעי. בשר ודגים ניתן לאדות, להכין בגריל, לצלות או לבשל במיקרוגל. חשוב מאוד לוודא שהבשר מבושל היטב. דרך אידיאלית לבישול דגים היא אפייה בנייר כסף, שהופכת את הדג לרך וקל ללעיסה.
במהלך שלב הגמילה הראשון, עליכם לטחון את מזונו של התינוק למחית חלקה. כשהתינוק גדל תוכלו לשנות את מרקם המזון ולעשותו "גס" יותר. וכמובן, לא מומלץ להוסיף למזון מלח או סוכר.
ירקות עדיף לאדות, לבשל במים או במיקרוגל. אידוי הוא האפשרות הטובה ביותר מכיוון שרוב הרכיבים התזונתיים נשמרים במהלך האידוי. אפשר גם לאפות בתנור, אבל היזהרו שלא תגישו אותם חמים מדי.
כיצד כדאי שתאחסנו מזון לתינוק
כדי לחסוך בזמן ואנרגיה אתם יכולים להכין כמות גדולה של מזון ולהקפיא. אתם יכולים להשתמש במגשי קוביות קרח כדי להקפיא מנות קטנות. לאחר מכן אחסנו את הקוביות בשקית פלסטיק במקפיא. רשמו על השקיות את תאריך ההכנה. ניתן לשמור מזון קפוא עד 8 שבועות. שימו לב: אסור להקפיא מזון שהופשר. השתמשו במזון שהפשרתם תוך 24 שעות, או השליכו לפח.