הגמילה ותהליך חשיפה ומתן מוצקים הם שלבים הכרחיים לגדילה
לאחר תקופה בת 26 שבועות שבה התינוק שלכם ינק או קיבל שילוב של הנקה והאכלה מבקבוק, הגיע הזמן להכיר לו מזונות מוצקים. חלב אם ו/או תמ"ל ימשיכו לספק את מרבית הרכיבים התזונתיים הנחוצים לתינוק שלכם עוד זמן מה. אך ככל שהוא נהיה פעיל יותר- גם שכלית וגם גופנית – מזון מוצק יהפוך חיוני ומשמעותי יותר בתזונת התינוק שלכם.
כיצד אכילה מכפית עוזרת להתפתחות הדיבור
לפני גיל 6 חודשים מערכת העיכול של התינוק עדיין אינה בשלה כדי להתחיל בחשיפה למוצקים והפחתת מתן של הנקה\תמ"ל, ואילו בהגיעו לגיל חצי שנה זה הזמן בו התינוק יכול להסתגל לטעמים חדשים, ליהנות מהם ולהתרגל לתזונה מגוונת. תהליך הגמילה קשור גם ליכולת של התינוק שלכם להתרגל לתחושה החדשה ושונה של מזון בפה. במהלך החודשים הבאים, חוויית האכילה מכפית והתנסות במרקמים חדשים לפיתוח יכולת הבליעה והלעיסה של התינוק. בהדרגה הוא יהיה מסוגל להתמודד עם טעמים מורכבים יותר ועם מרקמים מוצקים יותר, מה שיעזור לחזק את השרירים המשמשים לדיבור.
התינוק עושה צעד ראשון במסע לאכילה בריאה
שלב הטעימות וחשיפה למוצקים עשוי לקחת זמן ולדרוש סבלנות. ואין מה עשות: מדובר בתהליך הדרגתי שיכול להיות מלכלך. לאכול אוכל מוצק זה דבר שונה מאד מאשר לינוק משד או למצוץ מפטמת הבקבוק. כאמור, זהו תהליך שדורש סבלנות וכדאי לזכור שתינוק צריך עד 15 ניסיונות כדי להתרגל למזון חדש. כך שאל תדאגו אם נראה שהמזון אינו מוצא חן בעיניו מיד.
נתינת מזון מוצק הוא הצעד הראשון של התינוק שלכם במסע שיימשך לאורך כל חייו, המסע לאכילה הבריאה. נסו להאכיל את התינוק בזמן הארוחה המשפחתית, כדי לתת לו תחושת שייכות למשפחה ולעודד אותו לפתח גישה בריאה כלפי המזון.