ידיים אוחזות בטן הריונית

השינויים שעוברים על הגוף שלך

השינויים שעוברים על הגוף שלך

ההריון הוא תקופה מרגשת אבל משום שגופך עובר שינויים רבים, את עלול להרגיש במהלכו מידה מסוימת של אי-נוחות גופנית, ורמות ההורמונים הגבוהות יכולות לגרום לכמה תופעות לוואי. כגון:

  • כופה
  • צרבת
  • עצירות
סובלת מבחילות בוקר

הן מגיעות בגלים, ונדמה לך שלא תצליחי להתגבר עליהן לעולם? אל דאגה, מדובר בעניין זמני בלבד.

כ-75% מהנשים ההרות חוות בחילות בוקר. יש לכך מספר גורמים: רמות גבוהות של אסטרוגן, לחץ, התחדדות חוש הריח, שכפי הנראה נועדה להגן על התינוק ממזון שעלול להזיק לו. למרבה הצער, אין דרך לרפא את  תסמיני בחילות הבוקר, אך יש כמה דברים שבאפשרותך לעשות כדי להקל על אי הנוחותשלך.

 

מה שאת מרגישה עכשיו? זו צרבת

גם זו תחושה מטרידה שאופיינית להיריון: צריבה בחזה ובגרון, המלווה בטעם חמוץ וחומצי בפה, שנגרם על ידי תכולת הקיבה שעולה בחזרה אל הגרון. תופעה שזכתה לשם רפלוקס. 

צרבת במהלך ההיריון נובעת מהרפיית שרירים המתרחשת באופן טבעי כדי לאפשר לתינוק לגדול בתוך גופך. גם השריר בכניסה לקיבה, שנקרא שוער הקיבה, מתרפה, ומאפשר למיצי עיכול חומציים לעלות במעלה הושט ולגרום לצרבת. צרבת יכולה להתרחש לכל אורך ההיריון, אבל סביר להניח שתוכלי לשכוח מהחוויה לאחר הלידה.

מידע נוסף על הטיפול בצרבת וקשיי העיכול בהריון.

 

שוב את רצה לשירותים?

נמאס לך לבקר בשירותים עשרות פעמים ביום? גם תופעה זו תחלוף לאחר הלידה. כאמור, העלייה ברמת ההורמונים מרפה את כל השרירים בגופך. גם את השרירים סביב השופכה. בנוסף, זרימת הדם לכליות גדלה ב-50% עד סוף השליש הראשון של ההיריון. התוצאה היא צורך תכוף להשתין.  מאחר שאינך יכולה למנוע זאת או להקטין את התופעה, רצוי שתמשיכי לשתות הרבה בשאיפה למנוע זיהום בדרכי השתן.

 

מעולם לא היית לך עצירות? גם זה יעבור אחרי הלידה 

אם כל חייך נהנית מפעילות מעיים סדירה וקלה, כנראה שתצטרכי להתמודד עם "חוויה" חדשה. עד 40% מהנשים סובלות מעצירות בשלב כלשהו של ההיריון. עליית רמת ההורמונים בגופך והרפיית השרירים משפיעה גם על שרירי מערכת העיכול. הרפיון מאט את תהליך העיכול. התוצאה היא צואה יבשה יותר וקשה יותר ליציאה. וככל שהרחם גדל ולוחץ על פי הטבעת יש סיכוי גדול יותר לסבול מעצירות

.

הבשורות הטובות הן, שישנם כמה דברים שיכולים לעזור להקל על עצירות בהריון:

אם את חווה אי-נוחות או כאבים פני לייעוץ רפואי.

 

טחורי הריון

הנה עוד צרה שאולי לא ידעת שבכלל קיימת: טחורים נפוצים מאד אצל נשים הרות. טחורים הם כלי דם נפוחים הדומים לדליות, והם מופיעים בתוך או סביב פי הטבעת ובאזור התחתון של החלחולת.

טחורי הריון נוצרים מאותה סיבה שנוצרות דליות ורידים ברגליים ובפות: לחץ התינוק, שינויים הורמונליים ועליית כמות הדם הזורם בגופך. עצירות והלחץ שהיא יוצרת עלולים להגביר את אי-הנוחות והסיבות לטחורים, לגרום לגרד, לכאב ולדימום. כדי לנסות ולמנוע טחורים מומלץ לשתות הרבה מים, לעשות פעילות גופנית ולצרוך הרבה סיבים תזונתיים.​

 

​​​​​​​​
שימוש באתר מהווה אישור לשמישוש בעוגיות. לפרטים נוספים, נא לפנות לתקנון הפרטיות שלנו​​ הסכמה