פלג גוף עליון של אישה הרה

מה קורה ברגליים שלך? דליות ורידים

כך תזהי דליות ורידים בהיריון

לא כל הנשים יאלצו להתמודד עם התופעה שנקראת דליות ורידים. כך תזהי: דליות הן ורידים מורחבים שניתן לראות מתחת לפני העור. הם נראים נפוחים וצבעם כחול כהה או ירקרק. הדליות מופיעות בעיקר ברגלים אך הן יכולות להופיע גם בפי הטבעת (טחורים) ובאזור הפות. 

מדוע נוצרות דליות ורידים ברגליים שלך במהלך ההיריון?

·         העלייה במשקל הרחם מפעילה לחץ על הוורידים הנמצאים באגן הירכיים.

·         רמת הפרוגסטרון הגבוהה בדמך גורמת להרפיית דפנות כלי הדם ומאטה את זרימת הדם.

·         כמות הדם העולה עלולה לגרום לדפנות ולשסתומים בוורידים להתמתח.

·         התמתחות דפנות הוורידים והשסתומים ועלולה לגרום לדם להיאגר בגפיים התחתונות.

 

מהם הגורמים לדליות ורידים בהיריון?

מדובר בתופעה תורשתית, כך שאם אמך סבלה מדליות, ייתכן שגם את מועדת לכך. גורמים נוספים הם עודף משקל, הריונות מרובים או עמידה ממושכת על הרגליים במהלך היום.


כיצד תוכלי למנוע דליות בהיריון?
חוששת מפני הופעת דליות ורידים?
פעילות גופנית במהלך ההריון יכולה למנוע זאת. ההמלצות המקובלות הן לצאת להליכות קצרות כדי לעודד את זרימת הדם, לעמוד על הרגליים כמה שפחות, ולהימנע מהצלבת הרגליים בזמן הישיבה. פעולות נוספות שיסייעו להקטין את התופעה הן: הרמת הרגליים במהלך היום, למשל על כסא או על כרית, ועלייה מתונה במשקל. שמירה על משקל תקין גם תעזור לך לחזור בקלות לממדי גופך אחרי הלידה ותפחית את הסיכון שתזדקקי לניתוח דליות ורידים. כמו כן, מומלץ שתקני גרביים אלסטיים, במיוחד אם את עומדת לטוס. הם יסייעו לווסת את זרימת הדם ברגלים.


האם הדליות יישארו גם אחרי הלידה? 

הבשורות הטובות הן, שאם הדליות הופיעו באזור הפות הן כנראה ייעלמו לאחר הלידה. אך דליות ורידים ברגלים אינן נעלמות לגמרי ללא טיפול. לכן מומלץ שתמשיכי לגרוב גרביים אלסטיים לכל אורך ההיריון. לאחר הלידה תוכלי  לפנות לטיפול אצל מומחה ורידים. אולם כדאי להדגיש, כי הן עלולות לחזור בהיריון או בהריונות הבאים
​​​​​​
שימוש באתר מהווה אישור לשמישוש בעוגיות. לפרטים נוספים, נא לפנות לתקנון הפרטיות שלנו​​ הסכמה