מאכלים אסורים בהריון
אם לא היית מודעת לכך, מתברר שקיימים גם מזונות שמהם יש להימנע בזמן ההריון – גם אם חלק גדול מהם נחשבים למזונות ראויים וחיוניים. וזאת משום שיש בהם סיכון מסוים לעובר ולכן כדאי להימנע מהם במשך ההריון. אך אל חשש, תוכלי לחזור ולהתענג עליהם לאחר הלידה.
ביצים נאות או שאינן מבושלות מספיק, ומזונות שמכילים אותן כמו מוס או גלידה תוצרת בית. כשאתם מכינים ביצים הקפידו שיהיו מבושלות כראוי.
בשר ודגים נאים או שאינם מבושלים מספיק – ודאו שאין בהם חלקים ורודים. דגים חיים – סושי או סלמון מעושן בשר נע או משומר.
חלב, יוגורט וגבינה שאינם מפוסטרים.
מזונות מוכנים כמו סלט תפוחי אדמה או סלט כרוב במיונז, שעלולים להיות מקור פוטנציאליים לחיידק ליסטריה. כמו כן, חשוב להדגיש כי מיונז עשוי מביצים לא מבושלות.
ישנם דגים שעלולים להכיל רמות גבוהות של כספית, שיכולות להזיק למערכת העצבים המתפתחת של התינוק. גם טונה מכילה כספית, כך שלא כדאי לאכול יותר מ- 4 קופסאות בינוניות (140 גר') או שני סטייקים (עד 170 גר' משקל נא לכל סטייק) בשבוע.
כדאי להימנע גם מכבד, וממוצרים שעשויים ממנו, כמו למשל פאטה כבד. מוצרי כבד יכולים להכיל רמות גבוהות מדי של ויטמין A, שיכולות להזיק לתינוק.
אלכוהול ישמח לבב אנוש, אבל בהריון כדאי לשתות ממנו כמה שפחות. ואם אפשר להימנע ממנו לחלוטין, מה טוב.
היגיינת המזון בהריון: הכנה בטוחה של המזון היא הכרחית. רחצו ידיים לפני ואחרי הכנת המזון, ונקו את הירקות באופן יסודי.
מידע נוסף על תזונה בהריון וגם מה אסור לאכול בהריון