לנשום עמוק, לאכול משהו מתוק ולזייף חיוך – 8 טיפים שיעזרו לך לעבור בשלום את הברית של הבייבי החדש
במזל טוב ילדת בן! אחרי ההתרגשות מהלידה וההסתגלות לתינוק החדש בבית, הגיע הזמן להכניסו בברית אברהם אבינו.
נכון, רוב הגברים היהודים עברו את החוויה בהיותם תינוקות, אבל כאשר מדובר בבייבי הקטנטן שלך, שרק לפני שבוע נותק חבל הטבור ביניכם, מדובר במערבולת רגשית. אם נוסיף לכך את העובדה שהמערכת ההורמונלית שלך עדיין בשיא הפעילות, קל להבין למה אמהות רבות נמצאות בסטרס עצום במקום לחגוג בכיף בברית של הבן.
רגע לפני שהמוהל מגיע, הכנו עבורך 8 עצות שיעזרו לך להירגע:
1. הכיני את אירוע הברית כבר בהיריון - בואי נודה על האמת, זה לא הגיוני לצפות מאישה לעשות אירוע שבוע אחרי הלידה. אף אישה לא מרגישה במיטבה בשלב הזה, אנחנו עייפות,
כאובות, עמוסות רגשית ופיזית ולא יודעות למה לצפות. . כדי להקל עלייך בזמן אמת, בדקי מה צריך להכין ליום הברית, והכיני כל מה שאפשר עוד לפני הלידה .בררי כבר במהלך ההיריון לגבי מוהלים/מנתחים אפשריים. שוחחי איתם, שאלי את כל השאלות שמטרידות אותך. אם אתם מתכננים אירוע באולם, בחרי עוד במהלך ההריון שניים-שלושה מקומות אופציונליים, מאחר שלא בטוח שהמקום הראשון שתרצי יהיה פנוי באותו תאריך. הכיני רשימת כיבוד, רשימת מוזמנים וכל פרט אחר שעלול לגזול מזמנך בזמן אמת.
3. להתרכז בתינוק – הטיפול בתינוק משחרר בגופך את הורמון האהבה אוקסיטוצין, וגורם להצפה של רגשות חיוביים. עוד לפני הטקס, הניקי את התינוק, שירי לו בשקט, דברי אליו והרגיעי אותו. החיבוק, הקרבה והדיבור השקט והמנחם יצליחו להרגיע את שניכם. לאחר הטקס קחי את התינוק לחדר אחר, הרחק מהאורחים והרעש, והשתמשי באותן טכניקות כדי להרגיע אותו ולהרדימו.
4. תנשמי! – נשמע טריוויאלי? ובכן, כשאנחנו נמצאים תחת לחץ, דפוס הנשימה שלנו משתנה. לרוב, ישננה נטייה לקחת נשימות קצרות ושטוחות, תוך שימוש בכתפיים ולא בסרעפת. נשימות כאלו משבשות את איזון הגזים בגוף ומחמירות את החרדה והלחץ. אם את בלחץ, עצרי רגע ושלטי בנשימות שלך. נשימות עמוקות, תוך הזזת הסרעפת, עוזרות לירידה בתסמיני סטרס, כגון הורדת לחץ דם, ירידה בהורמוני סטרס (קורטיזול), ספיגת חמצן והוצאת פחמן דו חמצני, עלייה באנרגיה, רגיעה ועוד.
5. להתפנק ולהשקיע בעצמך – מסיבת הברית היא ההזדמנות שלך להשקיע בעצמך. מאז הלידה את עסוקה מסביב לשעון בטיפול בתינוק. עכשיו זה הזמן שלך להתפנק עם מניקור ופדיקור, להתאפר ולעשות תסרוקת, ללבוש בגדים יפים ואפילו להרשות לעצמך מקלחת ארוכה ומרגיעה. הטיפולים המפנקים יכולים לתרום לשלווה ולתחושה נינוחה יותר לקראת הברית. אם קשה לך להתרחק מהתינוק, הזמיני את אנשי המקצוע אלייך הביתה. רצוי שבנוסף אלייך יהיה בבית עוד בן משפחה שיוכל להתפנות לתינוק כדי שלא ייהרס לך המניקור.
7. דמיון מודרך – עצמי עיניים ודמייני את עצמך במקום אחר ובסיטואציה אחרת. הזכרי בחופשה מפנקת שהיית בה עם בן זוגך, נסי לשמוע את הגלים, להתרכז בצבעים של הטבע, לטעום את הטעמים שהתענגת עליהם, הרגישי את השמש המלטפת את גופך. התמקדי בתמונה והעצימי אותה, הזכירי לגוף שלך את השלווה שבה היה שרוי. כשכל כולך מרוכזת, הצמידי את אצבעותייך לצידי הראש ועסי את הרקות כדי להשאיר את הזיכרון במוחך ולאפשר לו לייצר את אותה שלווה.
8. להיכנס לפרופורציות – הידיעה שהולכים להכאיב לתינוק הפיצפון שלך היא קשה ביותר. מצד שני, כבר אלפי שנים כל התינוקות היהודיים (וגם בני דתות אחרות) עוברים בדיוק את אותו טקס ועולם כמנהגו נוהג. זכרי שמדובר בכאב קצר, ושניתן להיעזר במשככי כאבים. בכל מקרה, אחרי שאת כבר התמודדת עם כאבי הלידה, ברור שבאופן יחסי מדובר בכאב הרבה יותר קטן.
זהו, הברית חלפה ואת היית סופר-אמא! עכשיו חשוב לשים לב להוראות המוהל ולטפל בהתאם במקום הברית. יכול להיות שעוד יכאב לו בימים הקרובים, אבל בקרוב כול זה יהיה מאחוריכם ודאגות חדשות עלולות למלא את חייך. זכרי כי הטכניקות שהוזכרו כאן יוכלו לשרת אותך גם בעתיד, בכל מצב של לחץ או דאגה.