אישה הרה בבית החולים

הדילמה הגדולה: איך והיכן כדאי לכם ללדת

יש לכם כמה אפשרויות ללדת  

הטרימסטר השלישי להיריון הוא פרק הזמן שבו תרצו להחליט על סוג הלידה. זה גם הזמן להתייעץ עם רופא הנשים ולשמוע מה יש לו לומר בנושא. אם החלטתם לבחור ניתוח קיסרי אלקטיבי או להבדיל לידה טבעית, כדאי לברר באילו בתי חולים הדבר אפשרי. ואולם חשוב לזכור: שגם אם בחרם בלידה טבעית, לפעמים ברגע האחרון יכול להתעורר צורך בניתוח קיסרי או שימוש במכשירים מסיבות רפואיות. מדוע?

מהי לידה נרתיקית ומדוע כדאי לכם לבחור בה

אם ההיריון היה בריא ונטול סיבוכים, קרוב לוודאי שהרופא יציעו ללדת לידה נרתיקית, רגילה, בבית החולים. אתם כמובן יכולים לבחור ללדת לידה נרתיקית גם בבית. בין היתרונות ללידה נרתיקית:

 

        התאוששות מהירה בדרך כלל, מה שיסייע לך להניק וליצור קשר עם התינוק מוקדם ככל האפשר.

        קרוב לוודאי שתוכלי ללדת בלידה נרתיקית פעם נוספת בעתיד אם תרצי ילדים נוספים.

        פחות סיבוכים.

        שחרור מוקדם יותר מבית החולים.

 

אף על פי כן, למרות הכוונות הטובות ביותר שלך, ייתכן שלא תהיה לך אפשרות ללידה נרתיקית מסיבות רפואיות. כך שחשוב שתהיי גמישה ותכיני תכנית לידה חלופית, למקרה הצורך.

 

מהי לידה בניתוח קיסרי ומדוע כדאי לכם לבחור בה

לידה קיסרית מתרחשת בחדר ניתוח, בנוכחות רופא מרדים, מנתח, ורופא ילדים. בדרך כלל מדובר במצב חירום, הנגרם בשל מצוקת האם או העובר. במקרים אחרים הניתוח מתוכנן מראש בשל חשש לסיבוכים ידועים מראש.  ואולם ישנם בתי חולים המאפשרים לידה אלקטיבית, כלומר לידה בניתוח קיסרי על פי בחירתה של היולדת.

בלידה בניתוח קיסרי מיילדים את התינוק דרך חתך שיוצרים בשיפולי הבטן שלך. בדרך כלל תחת הרדמה אפידורלית, המשככת תחושה מהמותניים ומטה. הרדמה אפידורלית מאפשרת לך להיות ערנית ולחוות את הלידה. וכמובן – ליצור קשר ולגעת בתינוק מיד לאחר הלידה.  למרות שההליך כולו אורך כ-45 דקות הלידה עצמה נמשכת כ-5 דקות. היתרונות בלידה קיסרית:

  • אתם יכולים לבחור את מועד הניתוח.
  • לא תחששו מפני ממצב של צירים ממושכים.
  • לא תסבלי כאבי צירים.

האם יהיה לך קשה להחלים מניתוח קיסרי?

אם ילדת בניתוח קיסרי, סביר להניח שתישארי בבית החולים למשך כ-5 ימים לאחר הניתוח, כדי לוודא שאת מחלימה ללא סיבוכים כלשהם. אם תסבלי מכאבים תוכלי לקבל משככי כאבים שאינם מזיקים לתינוק, אם החלטת להניק. הצוות בבית החולים יעודד אותך לקום ולהסתובב בהקדם האפשרי, כדי להגביר את זרימת הדם, למנוע הפרעות עיכול ולסייע לגופך להבריא מהר יותר.

 

האם תרצו ללדת בלידה טבעית או ללדת בבית?

לידה טבעית מוגדרת כלידה ללא שימוש במשככי כאבים, אפידורל או מכשירים כלשהם. בישראל ישנם מספר בתי חולים שבהם יש חדר מיוחד המיועד ללידה טבעית, המצוידים באביזרים ייחודיים שיקלו על הלידה. בהם: אמבטיה או ג'קוזי, כדור פזיו, מיטה רגילה או מזרן ועוד. בבתי חולים אחרים אתם יכולים לבחור ללדת לידה טבעית גם בחדרים הרגילים. במרבית בתי החולים יש מיילדות שהוכשרו לסייע בלידה טבעית.

לידת בית אף היא לידה טבעית, והיא מתאימה לזוגות שמרגישים צורך ללדת בסביבה ביתית ולא בבית חולים, בליווי של מיילדת בית. אמנם משרד הבריאות הישראלי אינו מעודד לידות בית, אולם לנוכח הדרישה העולה ללידות אלה הוציא נוהל מסודר המגדיר את התנאים והמגבלות החלים על סוג זה של לידה.

בכל מקרה, אם בחרתם ללדת בלידה טבעית, קחו בחשבון שהמצב עלול להשתנות במהלך הלידה ושהמיילדת או הרופא יחליטו שיש מקום להתערבות רפואית. 

​​​​​​

צירים ולידה: כך תתכוננו לרגע הגדול

שימוש באתר מהווה אישור לשמישוש בעוגיות. לפרטים נוספים, נא לפנות לתקנון הפרטיות שלנו​​ הסכמה