קערית דגנים לצד כוס מיץ תפוזים

כל מה שאת צריכה לדעת על אבץ בהיריון

מדוע כדאי שתיקחי אבץ במהלך ההיריון
אבץ הוא מינרל הכרחי לבניית התאים וה-DNA של התינוק. הוא נחוץ עבור חלוקת התאים וצמיחת הרקמות. משום שהעובר שלכם גדל במהירות, מומלץ שתצרכי 7 מ"ג אבץ ליום במהלך ההיריון. חסר באבץ במהלך ההיריון נקשר להפלות טבעיות, ללידה מוקדמת וללידה ממושכת.
 
כדי לצרוך כמות נאותה של אבץ עדיף לאכול בשר, ביצים ופירות ים, שמכילים חומצות אמינו המסייעות לספיגת האבץ. מזונות צמחיים מסוימים מכילים גם הם אבץ, אך צריך לאכול כמויות גדולות כדי לקבל את אותה כמות.
 
מאכלים עשירים באבץ
        בשר  בקר, עוף והודו.
        דגני בוקר מועשרים באבץ.
        דגנים מלאים, נבט חיטה, שבולת שועל ותירס.
        אגוזים, שעועית וסויה.
        מוצרי חלב וביצים.
​​​​​​​
שימוש באתר מהווה אישור לשמישוש בעוגיות. לפרטים נוספים, נא לפנות לתקנון הפרטיות שלנו​​ הסכמה